BALLONVAART Boven de wijngaard
Trouwen in de wijngaard
KOOKWORKSHOP in de wijngaard
Nederlandse wijnen komen proeven
DINEREN aan lange tafels
Druivenoogst in de wijngaard
WIJNGAARDTOUR met de 'pluktrein'
BEDRIJFSUITJE in wijngaard
Betuws Wijndomein in Gelderland
Prijswinnende Nederlandse wijnen uit de Betuwe

Inleiding

De wijngaard van het Betuws Wijndomein kunt u altijd bezoeken. Als u meer wilt weten over het reilen en zeilen van dit unieke bedrijf, kunt u het beste een afspraak maken.

De wijngaarden van het Betuws Wijndomein zijn gefaseerd aangeplant. De eerste druivenstokken werden in het voorjaar van 2004 aangeplant. Voor de aanplant zijn druivenrassen geselecteerd welke door middel van veredeling geschikt zijn gemaakt voor het Nederlandse klimaat. In vergelijking met de klassieke Europese rassen worden deze nieuwe rassen eerder rijp, dus er zijn minder zonuren nodig. Tevens zijn de rassen minder gevoelig voor meeldauw. Meeldauw is een schimmelziekte welke vooral in vochtige klimaten goed gedijt.

Een uitgebreide introductie is via deze video te zien

Er worden zowel witte, rode, rosé alsook mousserende wijnen gemaakt. Totaal beslaat de wijngaard bijna 6 hectare, met bijna 16.000 stokken. Ongeveer 70% van de wijngaard is aangeplant met witte druivenrassen, de overige 30% wordt gebruikt voor rosé en rode wijnen. Uniek aan de wijngaarden is de plantrichting, deze is exact Noord-Zuid gericht.

De rassen die onder andere zijn aangeplant zijn Regent, Johanniter, Solaris, Cabernet Cortis, Muscat Bleu, Palatina en Souvignier Gris.

Categorie

Activiteiten

Lunchen of dineren in ons Wijngaard Restaurant
Trouwen in de wijngaard
Kookworkshop
Rondleiding door de wijngaard
Workshop zelf wijnmaken
Wijnproeverij in de wijngaard, op kantoor of thuis
Klompenpad Errekomsepad door wijngaard