BALLONVAART Boven de wijngaard
Trouwen in de wijngaard
KOOKWORKSHOP in de wijngaard
Nederlandse wijnen komen proeven
DINEREN aan lange tafels
Druivenoogst in de wijngaard
WIJNGAARDTOUR met de 'pluktrein'
BEDRIJFSUITJE in wijngaard
Betuws Wijndomein in Gelderland
Prijswinnende Nederlandse wijnen uit de Betuwe

LingeWit

De druiven zo rijp mogelijk oogsten, dat is het streven voor de witte wijnen op het Betuws Wijndomein. Hierdoor ontstaan rijpe fruitige aroma’s welke de witte wijnen zeer aangenaam maken. Ook gecontroleerde gekoelde gisting draagt hieraan bij. Na de gisting staan de wijnen zo lang mogelijk “sur lie”

LingeWit

LingeWit Blanc de Noir 2018
LingeWit Blanc de Noir 2018

Smaak: Betuws Wijndomein maakt met passie en vakmanschap wijnen en andere gastronomische producten van druiven. Deze LingeWit|Blanc de Noir is gemaakt van de druivenrassen Pinotin en Cabernet Cortis. De druiven worden het gehele seizoen nauwkeurig verzorgd en zijn met de hand geoogst. Hierna worden de blauwe druiven meteen geperst. Zo ontstaat een unieke wijn met een vrolijke roze blos. LingeWit|Blanc de Noir heeft het beste van twee werelden; het is fruitig en tegelijk krachtig van smaak en structuur.

Wijn & Spijs: Geniet van LingeWit|Blanc de Noir in combinatie met een fricassée van kip met verse knoflook, tijm, velderwtjes en Parijse champignons.

LingeWit Cuvée Barrique 2018
LingeWit Cuvée Barrique 2018

Smaak: Betuws Wijndomein maakt met passie en vakmanschap wijnen en andere gastronomische producten van druiven. Deze LingeWit|Cuvée Barrique is gemaakt van de druivenrassen; Johanniter, Solaris en Souvignir Gris. De druiven worden het hele seizoen nauwkeurig verzorgd en zijn met de hand geoogst. Tijdens de vinificatie, op nieuw eikenhouten barrique, ontstaat een robuuste witte wijn. LingeWit|Cuvée Barrique heeft een stevige complexiteit, geel tropisch fruit, ondertonen van weidebloemen en subtiele hout nuance.

Wijn & Spijs: Geniet van LingeWit|Cuvée Barrique met zijn favoriete disgenoot; warm gerookte zalm met een romig botersausje met Prepluk Verjus Goud.

LingeWit Sauvi 2018
LingeWit Sauvi 2018

Smaak: Betuws Wijndomein maakt met passie en vakmanschap wijnen en andere gastronomische producten van druiven. Deze LingeWit|Sauvi is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde Cabernet Blanc druiven. De druiven worden het hele seizoen nauwkeurig verzorgd en zijn met de hand geoogst. Tijdens de vinificatie ontstaat een weelderig, stuivende witte wijn. LingeWit|Sauvi heeft kruidige aroma’s en een zweem vuursteen, passievruchten en kruisbessen.

Wijn & Spijs: Geniet van LingeWit|Sauvi in combinatie met witte asperges en een gepocheerd eitje of een klassieke Waldorfsalade.

LingeWit Johanniter 2018
LingeWit Johanniter 2018

Smaak: Betuws Wijndomein maakt met passie en vakmanschap wijnen en andere gastronomische producten van druiven. Deze LingeWit|Johanniter is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde Johanniter druiven. De druiven worden het hele seizoen nauwkeurig verzorgd en zijn met de hand geoogst. Tijdens de vinificatie ontstaat een smaakvolle, droge witte wijn. LingeWit|Johanniter heeft een fris bouquet, een verfijnde smaak van appel, peer, citrusfruit en een aangenaam bittertje.

Wijn & Spijs: Geniet van LingeWit |Johanniter onder het genot van rivierkreeftjes, Hollandse garnalen of vette paling.

LingeWit Cuvee 2018
LingeWit Cuvee 2018

Smaak: Betuws Wijndomein maakt met passie en vakmanschap wijnen en andere gastronomische producten van druiven. Deze LingeWit|Cuvée is gemaakt van de druivenrassen; Johanniter, Solaris en Souvignir Gris. De druiven worden het hele seizoen nauwkeurig verzorgd en zijn met de hand geoogst. Tijdens de vinificatie ontstaat een gastronomische, soepele witte wijn. LingeWit|Cuvée heeft bloemige tonen, rijp geel fruit, gevolgd door een volle afdronk.

Wijn & Spijs: Geniet van LingeWit|Cuvée tijdens het aperitief met charcuterie of een Hollands kaasplateau. Het is dé borrelwijn bij uitstek!

Categorie

Activiteiten

Lunchen of dineren in ons Wijngaard Restaurant
Trouwen in de wijngaard
Kookworkshop
Rondleiding door de wijngaard
Workshop zelf wijnmaken
Wijnproeverij in de wijngaard, op kantoor of thuis
Klompenpad Errekomsepad door wijngaard