PICKNICK IN DE WIJNGAARD Reserveer jouw picknickmand
NIEUWE OOGST Verkrijgbaar in de wijngaardwinkel
Trouwen in de wijngaard
KOOKWORKSHOP in de wijngaard
Nederlandse wijnen komen proeven
DINEREN aan lange tafels
WIJNGAARDTOUR met de 'pluktrein'
BEDRIJFSUITJE in wijngaard
Betuws Wijndomein in Gelderland
Prijswinnende Nederlandse wijnen uit de Betuwe

Lunchen of dineren in de wijngaard (vanaf 15 personen)

Exclusief buiten dineren op een bijzondere plek? Stiekem een druifje snoepen direct vanaf de wijnrank na je lunch? Wandelen door de wijngaard? Bij het Betuws Wijndomein komen deze wensen uit. Wij verzorgen graag het eten en drinken tijdens jouw evenement; van vergadering tot familiebijeenkomst en van trouwerij tot wijnproeverij.


Het sfeervolle wijngaard ‘pop-up’ restaurant van het Betuws Wijndomein is gelegen in het buitengebied in de gemeente Erichem, nabij het pittoreske stadje Buren. Uitkijkend op de wijngaard proef je hier heerlijke Nederlandse wijn en geniet je van een streeklunch of diner. De locatie beschikt over een sfeervolle serre met openhaard. *Reserveren is mogelijk vanaf 15 personen.

Langetafel diner in de wijngaard Betuws Wijndomein

Wat is er te eten ente drinken?

In het wijngaard koken wij met streekproducten en het liefst met ingrediënten uit het seizoen. We hebben geen kaart en overleggen samen welke richting het menu uit gaat.

Exclusief 5-gangen streekdiner in de wijngaard |Voorbeeld menu

 • Amuse: gerookte forelmousse met rode bietjes en waterkers (uit Ommeren). Lekker met een glas LingeWit Sauvi.
 • Voorgerecht: parelgerst risotto met bospaddestoelen, walnoot en Prepluk Verjus in combinatie met een glas LingeWit Cuvée .
 • Tussengerecht: carpaccio van bloedworst met oude geitenkaas en zoete appel crumble en muntdressing (uit Buren). Lekker met een glas LingeWit Cuvée Barrique.
 • Hoofdgerecht: blonde d’ Aquitaine Picanha / staartstuk de BBQ met pittige pruimenchutney (uit Maurik). Lekker met een glas LingeRood Cuvée Barrique.
 • Nagerecht: Betuwse tiramisu met Kakelroom en zomerfruit (uit Geldermalsen). Lekker met een glas LingeWit EdelZoet
 • Nagenieten: koffie en friandises

Rondleiding met lunch

 • Ontvangst: om 12.00 uur ontvangen we je met een glas LingeParel, de mousserende wijn van het Betuws Wijndomein.
 • Rondleiding: rond 12.15 uur start de rondleiding door de wijngaard en wijnkelder. Je leert over de wijnbouw in Nederland en het wijn maken zoals we het op het Betuws Wijndomein doen.
 • Lunch: rond 13.30 staat de tafel gedekt in de wijngaard en de streeklunch begint. De lunch bestaat uit een herfst bouillon als voorgerecht. Vervolgens serveren we het hoofdgerecht, bestaande uit pasta met kalfswang vers gebakken brood en huisgemaakte kruidenboter. We eindigen de lunch met een steekdessert van Betuwse kakelroom. Tijdens de lunch proeven we uitgebreid de verschillende wijnen van het Betuws Wijndomein. Aan tafel geven we je graag uitleg over de wijn en waarom we deze hebben uitgezocht bij het gerecht.

Dineren aan lange tafels

Kom je dineren in de wijngaard? Neem plaats aan een lange, tafel in de serre bij de wijngaard. Wij zorgen voor alle kookfaciliteiten, de aankleding en de ingrediënten; jouw gezelschap en jijzelf mogen tussen de gangen door en na afloop rondwandelen door de wijngaard. Eventueel kan de wijnmaker jullie nog wat bijbrengen over het telen van druiven, of het maken van wijn.

Kookworkshop |in de wijngaard (mei-sept)

Sta je liever zelf achter de potten en pannen? Volg dan een kookworkshop.

Vanzelfsprekend kan jouw evenement worden uitgebreid met een dagactiviteit en of een vergadering, die zowel binnen als buiten plaats kan vinden. De parkeergelegenheid, gelegen naast het WijnHuis, biedt ruimschoots plek voor alle gasten.

Waarom dineren bij het Betuws Wijndomein?

 • Unieke locatie voor een lunch of een diner
 • Centraal in Nederland
 • Kleinschalig eten en drinken van 15 tot 30 personen binnen (tot 100 buiten)

Lunchen of dineren: vragen en boekingen?

Wil je de mogelijkheden voor jullie lunch of diner bespreken? Bel direct met de gastvrouw en gastronoom Arina van Leenen, 06-21392901.

Informatie opvragen

 

Activiteiten

Rondleiding & wijnproeverij
Wijnproeverij in het weekend
Picknick in de wijngaard
Lunchen of dineren in de wijngaard (vanaf 15 personen)
Trouwen in de wijngaard
Kookworkshop
Rondleiding door de wijngaard