BALLONVAART Boven de wijngaard
Trouwen in de wijngaard
KOOKWORKSHOP in de wijngaard
Nederlandse wijnen komen proeven
DINEREN aan lange tafels
WIJNGAARDTOUR met de 'pluktrein'
BEDRIJFSUITJE in wijngaard
Betuws Wijndomein in Gelderland
Prijswinnende Nederlandse wijnen uit de Betuwe

Lunch of diner in de wijngaard (vanaf 15 personen)

Exclusief buiten dineren op een bijzondere plek? Stiekem een druifje snoepen direct vanaf de wijnrank na je lunch? Wandelen door de wijngaard? Bij het Betuws Wijndomein komen deze wensen uit. Wij verzorgen graag het eten en drinken tijdens jouw evenement; van vergadering tot familiebijeenkomst en van trouwerij tot wijnproeverij.


Het sfeervolle wijngaard pop-up restaurant van het Betuws Wijndomein is gelegen in het buitengebied in de gemeente Erichem, nabij het pittoreske stadje Buren. Uitkijkend op de wijngaard proef je hier heerlijke Nederlandse wijn en geniet je van een lunch of diner. De locatie beschikt over een sfeervolle veranda met openhaard. *Reserveren is mogelijk vanaf 15 personen.

Langetafel diner in de wijngaard Betuws Wijndomein

Wat is er te eten en te drinken?

In het wijngaard restaurant koken wij met streekproducten. We hebben een kleine kaart voor de lunch die per seizoen verschilt. Tijdens openingstijden kun je hieruit kiezen. Daarnaast organiseren wij allerlei evenementen. Hieronder geven wij je enkele ideeën. Heb je zelf een wens? Neem contact met ons op voor een op maat arrangement.

Exclusief 5-gangen streekdiner in de wijngaard |Voorbeeld menu

  • Amuse: gerookte forelmousse met rode bietjes en waterkers (uit Ommeren). Lekker met een glas LingeWit Sauvi.
  • Voorgerecht: parelgerst risotto met bospaddestoelen, walnoot en Prepluk Verjus in combinatie met een glas LingeWit Cuvée Barrique.
  • Tussengerecht: carpaccio van bloedworst met oude geitenkaas en zoete appel crumble en muntdressing (uit Buren). Lekker met een glas LingeWit Blanc de Noir.
  • Hoofdgerecht: blonde d’ Aquitaine Picanha / staartstuk de BBQ met pittige pruimenchutney (uit Maurik). Lekker met een glas LingeRood Cuvée Barrique.
  • Nagerecht: Betuwse tiramisu met Kakelroom en zomerfruit (uit Geldermalsen). Lekker met een glas LingeDigestief Most Cuvee.
  • Nagenieten: koffie en friandises in combinatie met LingeDigestief Grap Blanc, of Grap Gerijpt (uit Buren).

Rondleiding met lunch

  • Ontvangst: om 12.00 uur ontvangen we je met een glas LingeParel, de mousserende wijn van het Betuws Wijndomein.
  • Rondleiding: rond 12.15 uur start de rondleiding door de wijngaard en wijnkelder. Je leert over de wijnbouw in Nederland en het wijn maken zoals we het op het Betuws Wijndomein doen.
  • Lunch: rond 13.30 staat de tafel gedekt in de wijngaard en de streeklunch begint. De lunch bestaat uit een herfst bouillon als voorgerecht. Vervolgens serveren we het hoofdgerecht, bestaande uit pasta met kalfswang vers gebakken brood en huisgemaakte kruidenboter. We eindigen de lunch met een steekdessert van Betuwse kakelroom. Tijdens de lunch proeven we uitgebreid de verschillende wijnen van het Betuws Wijndomein. Aan tafel geven we je graag uitleg over de wijn en waarom we deze hebben uitgezocht bij het gerecht.

Diner aan lange tafels

Kom je dineren in de wijngaard? Neem plaats aan een lange, tafel tussen de druivenranken. Wij zorgen voor alle kookfaciliteiten, de aankleding en de ingrediënten; jouw gezelschap en jijzelf mogen tussen de gangen door en na afloop rondwandelen door de wijngaard. Eventueel kan de wijnmaker jullie nog wat bijbrengen over het telen van druiven, of het maken van wijn.

Schuif gezellig aan voor een diner (aanshuiftafels)

In het seizoen organiseren wij zelf ook ‘aanschuiftafels’ en domein diners. Schuif samen met andere gasten aan voor een heerlijk streek- en seizoensgebonden menu. Bekijk de agenda voor de data.

Kookworkshop

Sta je liever zelf achter de potten en pannen? Volg dan een kookworkshop.

Vanzelfsprekend kan jouw evenement worden uitgebreid met een dagactiviteit en of een vergadering, die zowel binnen als buiten plaats kan vinden. De parkeergelegenheid, gelegen naast het WijnHuis, biedt ruimschoots plek voor alle gasten.

Waarom voor een diner bij het Betuws Wijndomein?

  • Unieke locatie voor een lunch of een diner
  • Centraal in Nederland
  • Kleinschalig eten en drinken van 15 tot 30 personen binnen (tot 300 buiten)

Lunchen of dineren: vragen en boekingen?

Wil je de mogelijkheden voor jullie lunch of diner bespreken? Bel direct met de gastvrouw en gastronoom Arina van Leenen, 06-21392901.

Informatie opvragen

 

Activiteiten

Lunch of diner in de wijngaard (vanaf 15 personen)
Trouwen in de wijngaard
Kookworkshop
Rondleiding door de wijngaard
Workshop zelf wijnmaken
Wijnproeverij in de wijngaard, op kantoor of thuis
Klompenpad Errekomsepad door wijngaard