SDEN3 – Wijngaard Wijncursus Gevorderd!
De SDEN3 Wijngaard Wijncursus komt er weer aan! In 8 avonden duiken we de wijnwereld in, proeven we wijn en ontdekken we de wereld van wijnspijs! Meld je nu aan.
De gevorderde wijncursus SDEN3 start donderdag 9 oktober 2025 bij ons in de wijngaard. Dylan van Wijnverhaal en Arina begeleiden de avonden en brengen beide hun eigen kennis in!
Cursusavonden
Tijdens de cursusavonden gaan we nog dieper in op het groeiseizoen in de wijngaard en de werkzaamheden in de wijnkelder. Daarnaast komen bij SDEN3 alle belangrijke wijnlanden- en streken in detail aan bod! Uiteraard zal er elke avond geoefend worden met het systematisch proeven van wijnen. We behandelen de wijnwetgeving, hoe de omgevingsfactoren in een wijngaard (het ‘terroir’) de wijnstijl beïnvloed, de beste methode voor het serveren en bewaren van wijn, en zullen éxtra veel aandacht besteden aan wijn-spijscombinaties. De lessen zullen altijd zo interactief mogelijk gemaakt worden met praktijkopdrachten en een kijk in de wijngaard en wijnkelder.
Landelijk erkend examen
Na deelname aan deze wijncursus kun je deelnemen aan een landelijk erkend SDEN3 examen. Hiervoor is het noodzakelijk om je apart in te schrijven bij de examencommissie van de wijnacademie. De kosten hiervoor bedragen €115,50 en zijn niet inbegrepen.
Kosten
De kosten voor de cursus SDEN 3 – Wijngaard Editie Gevorderd bedragen €585,00. Deze kosten zijn inclusief het nieuwe lesboek ‘Ik weet veel van wijn’ á €45,00, 8 cursusavonden in de wijngaard met proefsessies en wijn-spijs begeleiders.
Inschrijven
Enthousiast geworden? Schrijf je in door een e-mail te sturen naar welkom@betuwswijndomein.nl
De factuur sturen we per e-mail toe en na overmaken van het cursusgeld ben je ingeschreven. De groep van de cursus bestaat uit minimaal 10 en maximaal 15 personen.
Programma lesavonden
De lessen vinden op een paar uitzonderingen na altijd plaats op de donderdagavond (let op: er zijn twee woensdagen!) op het Betuws Wijndomein in Erichem. We starten de avond om 19.30 uur en wisselen proeven, quizzes, theorie op een organische manier af, uiteraard hoort hier af en toe een kijkje in de wijngaard en kelder bij. We proeven iedere lesavond verschillende wijnen passend bij het thema van de avond, waarbij we af en toe ook wat laten proeven bij de wijn. Maar daarnaast staat er ook een les helemaal in het teken van het thema wijn-spijs, waar we uitgebreid gaan proeven en ervaren hoe je de mooiste wijn-spijs combinaties maakt!
Cursus data:
- Les 1: Donderdag 9 oktober 2025 | Introductie, wijnbouw & wijnmaken
- Les 2: Donderdag 16 oktober 2025 | Noord-Frankrijk
- Les 3: Woensdag 22 oktober 2025 | Zuid-Frankrijk
- Les 4: Donderdag 30 oktober 2025 | Duitsland, Oostenrijk, Benelux
- Les 5: Donderdag 6 november 2025 | Italië
- Les 6: Donderdag 13 november 2025 | Spanje, Portugal & Wijnspijs
- Les 7: Woensdag 19 november 2025 | Argentinië, Chili & USA
- Les 8: Donderdag 27 november 2025 | Zuid-Afrika, Australië & Nieuw-Zeeland
____________
‘’Ik heb met ontzettend veel plezier de cursus SDEN 2- Wijngaard editie op het Betuws Wijndomein gevolgd. De cursus was uitstekend verzorgd door Koen Klemann en Arina van Leenen. De locatie was perfect, evenals het materiaal en de leeromgeving. De docenten zijn zeer kundig en buitengewoon enthousiast en inspirerend. De sfeer tijdens de cursusavonden was prettig en ongedwongen en behalve voor de kennisoverdracht was er veel tijd voor het proeven van een groot aantal wijnen. De wijn-spijs combinaties van Arina complementeerden het geheel op uitmuntende wijze. Ik kan deze cursus aan iedereen aanraden die (meer) kennis wil vergaren over wijn, maar vooral ook aan iedereen die gewoon een paar leuke, gezellige en leerzame avonden wil doorbrengen.’’ Hans van Drie