PICKNICK IN DE WIJNGAARD Reserveer jouw picknickmand
BALLONVAART Boven de wijngaard
Trouwen in de wijngaard
KOOKWORKSHOP in de wijngaard
Nederlandse wijnen komen proeven
DINEREN aan lange tafels
WIJNGAARDTOUR met de 'pluktrein'
BEDRIJFSUITJE in wijngaard
Betuws Wijndomein in Gelderland
Prijswinnende Nederlandse wijnen uit de Betuwe

SDEN 2 – Wijngaard editie

Ben jij die wijnliefhebber of wijnprofessional in spé maar mis je soms net de kennis om de juiste fles wijn bij het diner uit te zoeken? En heb je interesse om te zien hoe het er in de wijngaard aan toe gaat voordat de wijn in de fles beland?Dan is deze basiscursus SDEN 2 – Wijngaard editie iets voor jou! Wijnmaker Diederik Beker, Vinoloog van de wijnacademie Michel Lipsch, WijnWetenschapper Koen Klemann en Gastronoom Arina van Leenen begeleiden de avonden en brengen ieder hun eigen kennis in!

SDEN 2 – Wijngaard editie

Afgeronde rechthoek: SDEN 2 – Wijngaard editie - Locatie Betuws Wijndomein - Duur 5 lesavonden - Start 3 september 2020 - Wijnen te proeven 6-10 per avond - Inclusief lesboek - Thuis opdrachten - Verschillende docenten - 19.30-22.30 uur - € 395,- Tijdens de lesavonden gaan we dieper in op het groeiseizoen in de wijngaard en de werkzaamheden in de wijnkelder. Uiteraard komen de verschillende wijnlanden- en streken aan bod en het systematisch proeven van wijnen. Per avondproeven we tussen de zes en acht wijnen. We behandelen proeftechnieken en geven extra aandacht aan wijn-spijscombinaties. Daarnaast behandelen wijnterminologie en wijnwetgeving.

Het doel is om op een speelse manier theorie en praktijk af te wisselen. Ook geven we vrijblijvend wijn-gerelateerde opdrachten mee voor thuis. ‘Huiswerk’ voor wie net een stapje verder wil gaan en thuis zijn kennis wil testen.

Na het afronden van de cursus SDEN 2 Wijngaard editie gaat wijnkopen- proeven en het maken van de perfecte wijn- en spijscombinatie je makkelijker af. Deze basiscursus is zowel voor particuliere wijnliefhebbers als professionals in de horeca.

Landelijk erkend examen
Na deelname aan de basiscursus kun je deelnemen aan een landelijk erkend SDEN 2 examen. Hiervoor is het noodzakelijk om je apart in te schijven bij de examencommissie van de wijnacademie. De kosten hiervoor bedragen €85,00 en zijn niet inbegrepen. Het eindexamen bestaat uit: 50 meerkeuzevragen en 4 te proeven wijnen. Bij een score van 60% ben je geslaagd en krijg je de felbegeerde wijnoorkonde SDEN 2!

Kosten
De kosten voor de cursus SDEN 2 Wijngaard editie bedragen €395,00. Deze kosten zijn inclusief het nieuwe lesboek ‘Ik weet meer van wijn’ á €34,50, proefles in de wijnkelder, thuisopdrachten en wijn-spijs begeleiders tijdens het wijnproeven op de lesavonden.

Inschrijven
Enthousiast geworden? Na inschrijving ontvang je inloggegevens voor de online studieomgeving van WijnWetenschap. Hier kun je het uitgebreide programma vinden, de studieopdrachten en toegang tot extra wijninformatie. De factuur sturen we per e-mail toe en na overmaken van het cursusgeld ben je ingeschreven. De groep van de cursus bestaat uit minimaal 10 en maximaal 20 personen.

Schrijf je in door een e-mail te sturen naar info@betuwswijndomein.nl

 

Afgeronde rechthoek: SDEN 2 – Wijngaard editie Cursusavonden - Donderdag 3 september - Donderdag 10 september - Donderdag 17 september - Donderdag 24 september - Donderdag 1 oktober Examen optie 7 oktober 2020 Maarn, De Twee Marken Programma lesavonden

De lessen vinden iedere dinsdag of-donderdagavond plaats op het Betuws Wijndomein in Erichem. We starten de avond om 19.30 uur met een proefglas waarna we de theorie induiken. Deze wisselen we af met een kijkje in de wijngaard en kelder. Uiteraard proeven we iedere lesavond verschillende wijnen passend bij het thema van de avond. Iedere lesavond komt het thema wijn-spijs aanbod.

 

SDEN 2 – Wijngaard Editie 


AVOND 1 :
–   De smaak van wijn (H1)
–   De smaak van druiven (H2)
–   De druif en zijn omgeving
–   Wijnen uit de nieuwe wereld. (o.a. Nederland) (H5)
–   Wijn- spijsproeverij

AVOND 2 :
–   Van druif tot wijn (H3)
–   Wijnen uit Noord-Frankrijk: Alsace, Loire, Bourgogne en Champagne (H5)
–   Wijn- spijsproeverij

AVOND 3 :
–   Wijn en wetgeving (H6)
–   Wijnen uit Zuid- Frankrijk: Bordeaux, Languedoc-Roussillon en Rhône (H5)
–   Wijn- spijsproeverij

AVOND 4 :
–   Omgaan met wijn (H7)
–   Wijnen uit Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en Italië (H5)
–   Wijn- spijsproeverij

AVOND 5 :
–   Wijn & Spijs (H7)
–   Wijnen uit Spanje, Portugal (H5)
–   Wijn- spijsproeverij

Tweets

Kansen in coronatijd: in FruitDelta Rivierenland vinden ondernemers elkaar in creatieve én smakelijke concepten! Zo… https://t.co/hAhFM9QT7z

Kijk je mee hoe we vanmiddag live op Facebook het opnemen tegen gerenomeerde BBQ teams-:) #supportcasper #doneernuhttps://t.co/baMWkMmxGt

''Het is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de 7 hectare tellende wijngaard. Dagjesmensen worden hier ontvangen, c… https://t.co/k9CmPfOt8J

Activiteiten

Picknick in de wijngaard
Lunchen of dineren in de wijngaard (vanaf 15 personen)
Trouwen in de wijngaard
Kookworkshop
Rondleiding door de wijngaard
Workshop zelf wijnmaken
Wijnproeverij in de wijngaard, op kantoor of thuis