BALLONVAART Boven de wijngaard
Trouwen in de wijngaard
KOOKWORKSHOP in de wijngaard
Nederlandse wijnen komen proeven
DINEREN aan lange tafels
Druivenoogst in de wijngaard
WIJNGAARDTOUR met de 'pluktrein'
BEDRIJFSUITJE in wijngaard
Betuws Wijndomein in Gelderland
Prijswinnende Nederlandse wijnen uit de Betuwe

Prijzen voor onze wijnen!

Op 7 en 8 juli 2015 vond in Duitsland bij het Staatlichen Weinbauinstitut Freiburg het jaarlijkse wijnconcours “Best of Freiburger Piwis” plaats. Op deze keuring kunnen wijnen uit heel Europa deelnemen, welke gemaakt zijn van zogenaamde Piwi rassen. Piwi is een Duitse afkorting van “pilzwiderstandsfähigen Rebsorten” of te wel schimmeltolerante druivenrassen. Een aantal van deze schimmeltolerante en vroeger rijpende druivensoorten worden ook gebruikt op het Betuws Wijndomein.

De keuring in Freiburg is iets anders van opzet in vergelijking met een heel aantal andere wijnconcoursen. De wijnen worden in categorieën verdeeld, en per categorie worden de wijnen gekeurd door een onafhankelijke internationale jury. Per categorie wordt bepaald welke wijn het beste is, tweede wordt enzovoorts.

58De uitslag van de keuring is goed nieuws voor Betuws Wijndomein! In de categorie Johanniter wijnen, de grootste categorie, werd LingeWit Johanniter 2014 als beste wijn uitgekozen.  In de categorie mousserende wijnen, niet zijnde methode champenoise, werd LingeParel Wit als derde beoordeeld, en de LingeParel Rosé kreeg de eerste plaats!

Een resultaat waar we heel trots op zijn. Om dit goede nieuws te vieren hebben we een leuke actie bedacht. T/m 31 augustus hanteren we een speciale feestprijs voor een doos van 6 flessen van de LingeParel Wijnen voor maar 65 euro.

Andere wijnen kwamen, behalve uit Duitsland,  onder andere uit Denemarken, Oostenrijk, Italië, en Hongarije. De Piwi rassen worden inmiddels in meer dan 30 verschillende landen aangeplant. Het gebruik van Piwi rassen betekent een enorme innovatie binnen de wijnbouwwereld, en speelt in duurzame wijnbouw een belangrijke rol. Door gebruik van deze nieuwe rassen is de noodzaak van gewasbeschermingsmiddelen sterk afgenomen. In sommige jaargangen en bij sommige rassen kunnen bespuitingen tegen echte en valse meeldauw volledig achterwege blijven, een enorm pluspunt!

 

Tweets

Kom je ook naar de @Horecava ?Je kunt Diederik vinden in hal 7 bij @BidfoodNL @Vers247 #nederlandsewijnhttps://t.co/4tluLOQzKw

Happy New Year!! De evenementen agenda van het Betuws Wijndomein is online! Je bent van harte welkom in de wijng… https://t.co/Ixpk5z7gbm

Betuwse Bruis Wit of Rosé!! 0% is here to stay! Welke fles laat jij vannacht om 00.00 uur ploppen?… https://t.co/ZysFpKCTOh

Activiteiten

Lunchen of dineren in ons Wijngaard Restaurant
Trouwen in de wijngaard
Kookworkshop
Rondleiding door de wijngaard
Workshop zelf wijnmaken
Wijnproeverij in de wijngaard, op kantoor of thuis
Klompenpad Errekomsepad door wijngaard