PICKNICK IN DE WIJNGAARD Reserveer jouw picknickmand
NIEUWE OOGST Verkrijgbaar in de wijngaardwinkel
Trouwen in de wijngaard
KOOKWORKSHOP in de wijngaard
Nederlandse wijnen komen proeven
DINEREN aan lange tafels
WIJNGAARDTOUR met de 'pluktrein'
BEDRIJFSUITJE in wijngaard
Betuws Wijndomein in Gelderland
Prijswinnende Nederlandse wijnen uit de Betuwe

Prepluk Verjus in je cocktail

Prepluk Verjus is onmisbaar in je cocktail, volgens Raysa Straal. Zij bedacht er de cocktail 'Envious' mee. Verjus verbindt culinaire kunsten en brengt balans en een verfrissende smaak. Verjus haalt je gastronomische cocktail omhoog en zorgt voor een mooie frizure balans.

“Mijn drankje ENVIOUS bestaat uit Bacardi Añejo Cuatro die tonen van vanille, kruidnagel en honing bevat. Dit heb ik gecombineerd met de sap van andijvie wat weer bitter is en als zuurtje gebruik ik Prepluk Rosé Verjus van het Betuws Wijndomein.” Aldus Raysa Straal, bartender.

Verjus basis voor cocktails

De Amsterdamse Raysa is enthousiast over verjus: ”Verjus is perfect voor cocktails en heeft ook nog eens minimum waist! Verjus is al bekend bij veel bartenders maar over het algemeen weten veel mensen nog niet wat ze allemaal kunnen creëren met dit geweldige product. Vele gebruiken citroen en limoensap of andere vormen van acids maar ik hoop dat door mijn drankje en mijn movement mensen meer out of the box gaan denken.”

Recept Prepluk Verjus in ENVIOUS cocktail 

Prepluk Verjus Rosé_ Envious_Raysa Straal_ Bacardi Legacy 2019
  • 50 ml Bacardi Añejo Cuatro
  • 12,5 ml Prepluk Verjus Rosé
  • 12,5 ml Andijvie sap
  • 10 ml Suiker siroop
  • 5 ml D.O.M Benedictine
  • 3 Druppels Balsamico azijn

Deze smaken bij elkaar zorgen voor een perfect balans tussen zuur, zoet , bitter en net dat beetje extra. Het is een complexe smaak die makkelijk te maken is en ook heerlijk als salade dressing kan voordoen.

Rysa Straal

Mijn naam is Raysa Straal ik ben 26 jaar en ik ben een geboren en getogen Amsterdammer. Ik was vroeger al kind aan huis in het café van mijn opa en ik denk ook dat mede daardoor ik verliefd ben geworden op het vak wat wij horeca noemen! Ik zelf ben nu al bijna 8 jaar bartender waarbij ik mij specifiek focus op cocktails voor de laatste 2,5 jaar.

Envious by Rayss_Prepluk Verjus Rosé_ Betuws Wijndomein_Bacardi Legacy 2019

In deze jaren heb ik veel gestudeerd omtrent de wetenschap bartending en enorm veel geleerd. Ik zie mijzelf als een niet klassieke bartender. Ik probeer out of the box te denken maar dan ook weer niet te moeilijk. Zo ben ik er ook bij gekomen om verjus te gebruiken in mijn cocktails.

Tijdens het maken van cocktails ben je net als koken altijd opzoek naar het juiste balans! Je wilt niet dat het te wordt. Daarmee bedoel ik te zoet of te zuur of te bitter! het juiste balans vinden in een drankje is een uitdaging die ik maar al te graag aan ga!

Momenteel zit ik in de top 3 most promosing bartenders van Bacardi Legacy Nederland. Bacardi Legacy is een van de meest prestigieuze cocktail competities wereld wijd en is actief op global niveau.

Voor deze competitie heb ik een cocktail ontworpen genaamd ENVIOUS. Het is niet alleen een cocktail het is ook een movement. Ik wil mensen wakker maken met ENVIOUS. De precieze vertaling van ENVIOUS is: jaloers of jaloezie.  Jaloezie wordt bijna altijd geassocieerd met negatieve dingen maar ik zie dat anders. Jaloezie is voor mij een push om het beter te gaan doen. Als ik jaloers ben op iemand zijn mooie schoenen dan ga ik harder werken zodat ik ze ook kan halen. Iedereen is wel is jaloers op iets of iemand. Het is ook een menselijke reactie! Maar als je die negativiteit omdraait naar positiviteit kan je dingen creëren die jijzelf en mensen om je heen eigenlijk nooit aan gedacht hadden!

Om iets nieuws te bedenken in de cocktailwereld is eigenlijk niet te doen want er zijn zoveel briljante hersenen in de wereld dat het waarschijnlijk al een paar keer ergens is gedaan!

Ik wilde anders zijn en daarom heb ik ervoor gekozen om producten te gebruiken die niet 1 2  3 van de plank gepakt worden maar wel bijna overal verkrijgbaar zijn! #IAMENVIOUS

Facebook by Rayss
Instagram by Rayss

Verjus kopen

Wil je weten waar je onze Prepluk Verjus kan kopen? Mail ons of kom langs op het Domein.

Tweets

Samen met @OudLondonZeist de beste rode wijnen van de keuring 2021 gemaakt;-) #wijnkeuringvandelagelandenhttps://t.co/CATXwhFJyH

Het Betuws Wijndomein in Erichem @gemeenteburen heeft de enige gouden medaille voor rode wijn behaald die dit jaar… https://t.co/CKF7qoPjSt

Het beroemde ‘Errekomsepad’ @klompenpaden_nl brengt bijzondere gasten langs onze fijne plek! #wijngaardwandelinghttps://t.co/GcSrH4v4Kx

Activiteiten

Wijnproeverij online, op kantoor of thuis
Picknick in de wijngaard
Lunchen of dineren in de wijngaard (vanaf 15 personen)
Trouwen in de wijngaard
Rondleiding door de wijngaard
Workshop zelf wijnmaken
Klompenpad Errekomsepad door wijngaard