PICKNICK IN DE WIJNGAARD Reserveer jouw picknickmand
NIEUWE OOGST Verkrijgbaar in de wijngaardwinkel
Trouwen in de wijngaard
KOOKWORKSHOP in de wijngaard
Nederlandse wijnen komen proeven
DINEREN aan lange tafels
WIJNGAARDTOUR met de 'pluktrein'
BEDRIJFSUITJE in wijngaard
Betuws Wijndomein in Gelderland
Prijswinnende Nederlandse wijnen uit de Betuwe

Lekker en Gezond Buren

Kom wandelen en genieten van de lekkerste hapjes van de Burense Horeca!

Wandelen door een historische omgeving in en rond Buren en ook nog lekker eten. Wat wilt u nog meer? We hebben een tweetal wandelingen samengesteld.

Twee verschillende wandelingen

De eerste wandeling combineert een wandeling door het veld met onder andere de Radiant tuin en het natuurgebied “De Tichelgaten” met een tocht door het oude kasteelplantsoen en natuurlijk de binnenstad van Buren.

De tweede wandeling leidt grotendeels over het klompenpad van Buren en Erichem, ook weer in combinatie met al het moois dat historisch Buren te bieden heeft. Deze wandeling leidt langs diverse pruimen-, appel-, peren-, en kersenboomgaarden. Bijzonder natuurlijk in de bloesemperiode!

Wandeling 1 start en eindigt bij Pannekoekenbakker Buren (op zaterdag) of bij Gastrobar Maximaal (op zondag). De auto’s kunnen geparkeerd worden aan de Onderdreef in Buren. Wandeling 1 is circa 7 km en te lopen in 1.5 uur.

Wandeling 2 start en eindigt bij het Betuws Wijndomein in Erichem, is ca. 10 km en te lopen in 2 uur.

Schrijf je hier in

Inclusief 4 of 5 gerechtjes

Maar waarom haasten? Bij de start, de finish (in het geval u kiest voor wandeling 2) en bij een drietal horecagelegenheden in Buren krijgt u een gerechtje waarvan u al wandelend kunt genieten.

Bij start, finish en tussenstops worden natuurlijk de geldende COVID 19 regels in acht genomen, dat wil zeggen,

  • De groepsgrootte is maximaal 2 personen, tenzij u komt uit hetzelfde huishouden.
  • Mondkapje is verplicht bij de (tussen) stops.
  • Blijf thuis bij klachten.

De wandelingen zijn mogelijk vanaf 27 maart aanstaande en wel op de zaterdag en zondag. U kunt starten vanaf 12.00 uur tot uiterlijk 15.00 uur. De verschillende locaties sluiten voor de wandeling uiterlijk om 17.30 uur.

U kunt ook inschrijven voor een wandeling op 2de Paasdag (maandag 5 april 2021).

Stops in Buren Stad

Op de zaterdagen worden de stops verzorgd door de Pannekoekenbakker Buren en op de zondagen door Gastrobar Maximaal. afwisselend aangevuld met Restaurant De HofhoudingRestaurant De PrinsBrasserie de Goede Buren en Restaurant Vicini Buren.

Bij de bevestiging van uw inschrijving leest u welke restaurants u ontvangen. Bij de bevestigingsmail ontvangt u ook een duidelijke plattegrond met routebeschrijving van de gekozen wandeling.

Gekozen starttijd niet altijd mogelijk!

Bij de inschrijving kunt u aangeven op welke datum u wilt wandelen, welke wandeling u kiest, met hoeveel mensen u wilt wandelen en hoe laat u wilt starten. Wij bevestigen de starttijd altijd. Bij een (te) groot aantal aanmeldingen kan het voorkomen dat wij uw starttijd moeten aanpassen of uw inschrijving voor een bepaalde datum niet kunnen accepteren.

Kosten

Op basis van de bevestiging kunt u betalen voor het aantal deelnemers. De kosten zijn € 20,- per persoon voor wandeling 1 en € 25,- per persoon voor wandeling 2.
De inschrijving is definitief nadat wij de betaling hebben ontvangen.

Maak de mooiste foto

Tenslotte. Burenstad.nl beloont de mooiste foto van ‘Gezond en Lekker Buren’ met een dinerbon van € 25,- te besteden bij de horeca van Buren. Verder; kiest u voor wandeling 2 dan komt u langs Marijke’s Fruitkorfje aan de Hogekornseweg 1. Op vertoon van uw bevestigingsmail krijgt u hier een betuws appeltje op kosten van Burenstad.nl.

Vooralsnog sluiten we de mogelijkheid voor deze gezonde en lekkere wandelingen af in het weekend van 15 en 16 mei.

Tot ziens in ons mooie Buren!

Tweets

De wijnen zijn er weer!! Als de oogst van 2020 in de fles zit vieren we feest en maken een dansje in een lege wijnk… https://t.co/OmW4aiuQdZ

Moederdag | Oost, West met mama wandelen op moederdag is natuurlijk het allerbest! #culinairewandelinghttps://t.co/r3rgl5gECX

Verwen je moeder met een heerlijk glas LingeWit Johanniter! Lekker bij asperges! #mijnfavoriet #moederdag https://t.co/RfRFe8v6bO

Activiteiten

Wijnproeverij online, op kantoor of thuis
Picknick in de wijngaard
Lunchen of dineren in de wijngaard (vanaf 15 personen)
Trouwen in de wijngaard
Kookworkshop
Rondleiding door de wijngaard
Workshop zelf wijnmaken