PICKNICK IN DE WIJNGAARD Reserveer jouw picknickmand
BALLONVAART Boven de wijngaard
Trouwen in de wijngaard
KOOKWORKSHOP in de wijngaard
Nederlandse wijnen komen proeven
DINEREN aan lange tafels
WIJNGAARDTOUR met de 'pluktrein'
BEDRIJFSUITJE in wijngaard
Betuws Wijndomein in Gelderland
Prijswinnende Nederlandse wijnen uit de Betuwe

Goud, zilver, brons 2019

Prijzenregen waaronder 2 keer goud bij Wijnkeuring van de Lage Landen 2019

 

Betuws Wijndomein ontving maar liefst twee van de acht gouden medailles tijdens de uitreiking van de Wijnkeuring van de Lage Landen 2019. Daarnaast zijn we ook bekroond met de titel ‘Beste wijngaardenier van de keuring’ over de jaargangen 2017, 2018 en 2019 en we hebben negen zilveren en drie bronzen medailles in ontvangst mogen nemen.

 

Goud, zilver, brons en Beste wijngaardenier
Dit jaar deden 242 Nederlandse en Belgische wijnen mee aan de jaarlijkse Wijnkeuring van de Lage Landen. Acht wijnen zijn met goud bekroond waarvan twee van het Betuws Wijndomein: de LingeRood Cuvee Barrique 2017 in de categorie ‘Beste rode wijn’ en de LingeWit Edelzoet 2018 in de categorie ‘Beste zoete wijn’.Vinoloog en wijnautoriteit Janna Rijpma, Nederlands bekendste gastro-entertainer, overhandigde de onderscheidingen aan een stralende Diederik. De reeks onderscheidingen en ereprijzen voor het Betuws Wijndomein bestaat verder uit negen zilveren medailles, drie bronzen medailles en de titel voor de ‘Beste wijngaardenier van de keuring’ over de jaargangen 2017, 2018 en 2019’.

Kroon op het werk

De Betuwse wijnmakers, wiens wijnen in diverse Nederlandse toprestaurants worden geschonken, zijn trots op de onderscheidingen. Diederik: “Negen zilveren medailles en de prijs voor de Beste wijngaardenier over 3 jaren zijn al indrukwekkend, maar de oogst van twee gouden medailles is een kroon op ons werk. Daarnaast ben ik blij met de bronzen medaille voor de Jasmijn Orange Wijn, onze eerste orange-wijn die we hebben vernoemd naar onze dochter Jasmijn die eerder dit jaar werd geboren.
Deze wijnkeuring is een goed ijkmoment om feedback te krijgen van gerenommeerde wijnkeurders op het resultaat van een jaar hard werken. De vele prijzen onderstrepen de hoge kwaliteit van onze wijnen en bevestigen dat we de goede weg zijn ingeslagen. Ik wil iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van onze wijnen, inclusief de trouwe vrijwilligers, bedanken voor alle hulp en het onvoorwaardelijke vertrouwen. Het geeft energie om gedreven verder te gaan en de oogst van 2019 binnen te halen. Zoals het er nu uitziet belooft 2019 wederom een goed wijnjaar te worden.”

 

Betuws Wijndomein

Met hulp van familie en vele trouwe vrijwilligers is het Betuws Wijndomein in Erichem bij Tiel in de loop der jaren uitgegroeid tot een professioneel wijnbedrijf waar op een oppervlakte van zeven hectare veertien druivenrassen worden verbouwd.

Het hele jaar zijn we gepassioneerd bezig met het onderhouden van de druiven in de wijngaard. In het najaar verplaatsen we de focus richting de kelder om daar met precisie aan de slag te gaan met de druivenoogst en het maken van wijn.  Gemiddeld wordt de kwaliteit van de wijn in Nederland ieder jaar beter door ontwikkelingen in de wijnbouw, door nieuwe druivenrassen en de zonnige zomers. Nederland telt meer dan 140 professionele wijngaardeniers, die samen ongeveer 1,2 miljoen flessen wijn maken. Jaargang 2018 was door de zonnige zomer en een droge herfst over het algemeen een goed wijnjaar.

Bezoekers zijn van harte welkom om de wijngaard in Erichem te bezoeken, dit kan bijvoorbeeld tijdens de Open Dag van de Nederlandse Wijngaarden op zondag 15 september 2019. 

Tweets

Zondag 7 juni doen we mee aan een grote BBQ-livestream wedstrijd! Doel hiervan is geld inzamelen voor het werk van… https://t.co/4yqovqNGGo

De eerste picknickdag is een feit! Na het ontbijt met LingeBruut volgende een middag met brunch- en borrelmandjes v… https://t.co/EjB6OZROFN

Zoek je deze zomer een leuk uitje in Nederland? Hou je van wijn en van picknicken? Wij toveren deze zomer ons knuss… https://t.co/qTC4FXZBHM

Activiteiten

Picknick in de wijngaard
Lunchen of dineren in de wijngaard (vanaf 15 personen)
Trouwen in de wijngaard
Kookworkshop
Rondleiding door de wijngaard
Workshop zelf wijnmaken
Wijnproeverij in de wijngaard, op kantoor of thuis