BALLONVAART Boven de wijngaard
Trouwen in de wijngaard
KOOKWORKSHOP in de wijngaard
Nederlandse wijnen komen proeven
DINEREN aan lange tafels
Druivenoogst in de wijngaard
WIJNGAARDTOUR met de 'pluktrein'
BEDRIJFSUITJE in wijngaard
Betuws Wijndomein in Gelderland
Prijswinnende Nederlandse wijnen uit de Betuwe

Firma Bruis | Nederlandse Cider

Kom cider proeven en maak je eigen flessen cider! Samen kijken we naar je smaakwensen om zo de perfecte cider van de appels uit je eigen boomgaard te maken. Heb je zelf geen appels of peren en wil je graag cider? Vraag naar de private label opties van Firma Bruis.

Wil je ook cider laten maken van je (eigen) appels?

De fruitboomgaarden beginnen langzaam te ontwaken uit hun winterslaap. Het wintersnoeien is achter de rug en de appel- en perenbomen ruiken het voorjaar, de bloesem komt er aan! Een wonderlijk natuurverschijnsel dat veel bezoekers naar de Betuwe trekt. Er is een prachtige bloesemtocht bij Oranjestad Buren, die je langs boomgaarden én de wijngaard leidt. Onderweg kun je uiteraard genieten van huisgemaakte appeltaart bij Grandcafé de Hofhouding of op het terras van het Betuws Wijndomein een glas cider nuttigen.

De cider maken van jouw appel oogst

Bij Firma Bruis kun je cider laten maken van je eigen appel oogst. We hebben ondertussen een heel aantal ciders gemaakt van verschillende rassen appels en peren! Daar zijn we samen met de verschillende cidermakers trots op!

  • Zo maakte we in 2017 voor Restaurant Bentinck ‘Ooievaar Cider’, van appels uit de tuin van Kasteel Amerongen. Een extra goede reden om naar Restaurant Bentinck te gaan en de cider te proeven in combinatie met een mooi menu!
  • Ook De Fruitmotor heeft er weer een verse cider en appelsprankel bij! De boomgaarden van de Betuwe worden met de inkomsten van de twee smaakvolle Fruitmotor producten verduurzaamd.
  • Wist je dat je ook lid kan worden van deze coöperatie?  Wima Freshfood In & Out heeft een eigen cider in het assortiment gekregen en verkoopt deze in de omgeving van Arnhem en Nijmegen!
  • Bij Steve’z Perencider hebben ze er afgelopen jaar een klein broertje van 375ML bij gekregen! Daar proosten we op!
  • Een ander hoogtepunt is wederom de samenwerking met de mannen van Hoogstambrigade ‘De Toeren . ‘Wees Gegroet’ is ondanks de kleine oogst toch ook weer gemaakt. De ambachtelijke cider van maar liefst 23 verschillende oude appelrassen uit pittoresk Buren blijft een  bijzonder verhaal!
  • Bij Mobipers in Zoelen persen ze niet alleen alle appels voor onze ciders, maar ze hebben zelf ook smaakvolle cider! Ook kun je er heerlijke walnootolie en hazelnootolie laten maken en kopen!

Nieuwsgierig geworden?

Ben je nieuwsgierig geworden door bovengenoemd cider geweld? Kom dan cider proeven, of maak je eigen flessen cider. Neem voor meer informatie contact op met onze keldermeester, Diederik Beker, en vertel hem je plannen! Samen kijken we naar je smaakwensen om zo de perfecte cider van de appels uit je eigen boomgaard te maken. Heb je zelf geen appels en wil je graag cider? Vraag naar onze private label opties van Firma Bruis.

Firma Bruis Nederlandse Cider gemaakt op het Betuws Wijndomein 9Firma Bruis Nederlandse Cider gemaakt op het Betuws Wijndomein 6

 

 

 

 

 

 

 

Contactgegevens:

Firma Bruis
Burensewal 5
4117 CG Erichem
e-mailadres: info@betuwswijndomein.nl
Telefoon  Diederik +31 42 10 71 12

Mobipers Zoelen
Retsezijstraat 6
4011 JP ZOELEN
e-mailadres: mail@mobipers.nl
Telefoon Melissa: (+31) 6 54 62 58 50

Tweets

Jamijn Orange Wijn | nu ook te verkrijgen in flessen van 300.000 liter😉 Maarsbergen Horse Trials #wijnbarhttps://t.co/CWv5BdGuya

Bloemplukdag! 21 juli is het zo ver 🌸 Kom zelf je veldboeket samenstellen en geniet op het terras van het prachtige… https://t.co/28IaCPKwop

Activiteiten

Lunchen of dineren in ons Wijngaard Restaurant
Trouwen in de wijngaard
Kookworkshop
Rondleiding door de wijngaard
Workshop zelf wijnmaken
Wijnproeverij in de wijngaard, op kantoor of thuis
Klompenpad Errekomsepad door wijngaard