PICKNICK IN DE WIJNGAARD Reserveer jouw picknickmand
NIEUWE OOGST Verkrijgbaar in de wijngaardwinkel
Trouwen in de wijngaard
KOOKWORKSHOP in de wijngaard
Nederlandse wijnen komen proeven
DINEREN aan lange tafels
WIJNGAARDTOUR met de 'pluktrein'
BEDRIJFSUITJE in wijngaard
Betuws Wijndomein in Gelderland
Prijswinnende Nederlandse wijnen uit de Betuwe

Beste rode wijn wijnkeuring

Het Betuws Wijndomein in Erichem heeft de enige gouden medaille voor rode wijn behaald die dit jaar is uitgereikt bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2021. Daarmee hebben we de beste rode wijn van Nederland en België gemaakt. Daarnaast ontvingen we nog eens vijftien zilveren en drie bronzen medailles, alsmede twee ereprijzen voor ‘Beste rode wijnen van de keuring’. En is Diederik weer bekroond met de titel ‘Beste wijngaardenier van de keuring’.

De enige gouden medaille voor rode wijn

Dit jaar deden 294 Nederlandse en Belgische wijnen mee aan de Wijnkeuring van de Lage Landen, waarvan 80 rode wijnen. In de categorie rode wijn werd slechts één gouden medaille uitgereikt. Het gaat om de Oud Londen Cuvée Primeur 2019, gemaakt van de druivenrassen pinotin en regent. Vijftien wijnen van Betuws Wijndomein werden met zilver bekroond en drie met brons. Verder werden twee wijnen bekroond als ‘Beste rode wijnen van de keuring’. Naast de Oud London Cuvée Primeur 2019 was dat de Oud London Cuvée Robuste 2019.

Diederik is samen met twee andere wijnmakers bekroond met de titel ‘Beste wijngaardenier van de keuring 2021’ en met de titel ‘Beste wijngaardenier van de keuring 2019, 2020 en 2021. Daar zijn we stil van;-)


Hechte samenwerking met Oud London

De ereprijs ‘Beste rode wijnen van de keuring’ voor de Oud London Cuvée Primeur 2019 en de Oud London Cuvée Robuste 2019 is het resultaat van een intensieve jarenlange samenwerking met Hotel Restaurant Oud London in Zeist. Jaarlijks stellen we samen met het team van Oud London een witte cuvée samen. Deze wijnen kregen afgelopen jaren zilveren medailles. Dit jaar hebben we voor het eerst een rode cuvée samengesteld. Dat we juist met deze wijn de enige gouden medaille voor rode wijn van de Lage Landen hebben behaald is een geweldig resultaat van een hechte samenwerking!

 

 

 

 

Pakket prijswinnende wijnen te koop

Speciaal voor de nieuwsgierige wijnliefhebber hebben we een exclusief pakket samengesteld met drie LingeRood Cuvée Signature wijnen die in deze keuring met zilver bekroond werden. Het gaat om de allerlaatste flessen van de LingeRood Cuvée Signature 2016, 2017 en 2018. Gezien de beperkte voorraad zijn er slechts honderd pakketten te koop op inschrijving. Meer informatie hierover is te vinden op de ‘Nederlandse wijn kopen’.

2021 lastig wijnjaar

De uitslag van de keuring is een mooie opsteker in een lastig Nederlands wijnjaar. Door onder meer het geringe aantal zonne-uren is 2021 een jaar waarin de wijngaard veel aandacht vergt. De druiven rijpen langzamer, alles loopt ongeveer een maand achter, dus we gaan laat oogsten. We snoeien veel bladeren om de druiven nog zoveel mogelijk zon te laten pakken. Het wordt nog een hele uitdaging om dit jaar een goede rode wijn te maken. Als dat niet lukt gaan we alles inzetten op rosé en witte wijn. Ondertussen blijven we bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten, zoals onze alcoholvrije HopHout Thee. Dat is een mousserende wilde veldthee gemaakt van kamillebloem, munt, jasmijn, verveine en hop die we hebben laten rijpen op onze gebruikte houten wijnvaten.

Overzicht prijzen

Het volledige verslag van de Wijnkeuring van de Lage Landen 2021 inclusief alle prijzen en achtergrondinformatie is te vinden op Wijn.nl en Nederlandsewijninfo.nl.

Tweets

Samen met @OudLondonZeist de beste rode wijnen van de keuring 2021 gemaakt;-) #wijnkeuringvandelagelandenhttps://t.co/CATXwhFJyH

Het Betuws Wijndomein in Erichem @gemeenteburen heeft de enige gouden medaille voor rode wijn behaald die dit jaar… https://t.co/CKF7qoPjSt

Activiteiten

Wijnproeverij online, op kantoor of thuis
Picknick in de wijngaard
Lunchen of dineren in de wijngaard (vanaf 15 personen)
Trouwen in de wijngaard
Rondleiding door de wijngaard
Workshop zelf wijnmaken
Klompenpad Errekomsepad door wijngaard