PICKNICK IN DE WIJNGAARD Reserveer jouw picknickmand
BALLONVAART Boven de wijngaard
Trouwen in de wijngaard
KOOKWORKSHOP in de wijngaard
Nederlandse wijnen komen proeven
DINEREN aan lange tafels
WIJNGAARDTOUR met de 'pluktrein'
BEDRIJFSUITJE in wijngaard
Betuws Wijndomein in Gelderland
Prijswinnende Nederlandse wijnen uit de Betuwe

12X Wijn Weekendje Weg in NL

”Wist je dat er in Nederland een behoorlijk aantal vrouwen professioneel actief zijn in de wijnbouw? Wijnboeren in Nederland hebben iets gemeen; alle wijnboeren zijn lekker eigenwijs! Maar de vrouwen in de Nederlandse wijnbouw des te meer.

Zo zijn er vrouwen die zelfstandig een wijngaard runnen zoals verdienstelijk wijnmaker Silvia Anthonj van MinZeven in Lelystad. Daarnaast zijn er een aantal ‘wijnstellen’ in Nederland die zich professioneel bezig houden met wijnbouw zoals gastronoom – sommelier Arina van Leenen en wijngaardenier/wijnmaker Diederik Beker van Betuws Wijndomein in Erichem. Verder treffen we in ons land wijngaarden aan waar de tweede generatie een functie heeft binnen het bedrijf zoals Elvira Broersma van Wijngaard de Frysling. Al met al kom ik, Peetra van der Knaap, in het kader van de publicatie 12X Wijn Weekendje Weg in NL aan minimaal 27 vrouwen die in Nederland commercieel met wijnbouw bezig zijn.”


Peetra biedt met haar boek 12X Wijn Weekendje Weg in NL de wijntoerist een compleet en verrassend overzicht van eigen bodem. Zo keek zij verder dan de bekende namen en ging ze persoonlijk op zoek naar hotspots voor lunch, diner en overnachting, om de wijnbeleving compleet te maken. 12X Wijn Weekendje Weg in NL is reisgids, achtergrondinformatie, naslagwerk en overzicht van Nederlandse wijngaarden ineen.

Nieuwsgierig naar het boek? Laat het ons weten!

Tweets

De oudste drank van de wereld in een nieuwe jas! HopHout Thee is ‘cold brew’, een koud getrokken mousserende thee c… https://t.co/Swz30Ixbwm

Zo klein, zo teer! Beregenen of niet?! That’s the question 😉#seizoen2021 #allesnaardeknoppen https://t.co/BmUVWykoHK

Dé zonnige Paaswijn bij uitstek! LingeParel Wit & Rosé! Gewoon weer verkrijgbaar in de wijngaardwinkel! #zininhttps://t.co/1VWMPcrCpj

Activiteiten

Wijnproeverij online, op kantoor of thuis
Picknick in de wijngaard
Lunchen of dineren in de wijngaard (vanaf 15 personen)
Trouwen in de wijngaard
Kookworkshop
Rondleiding door de wijngaard
Workshop zelf wijnmaken