BALLONVAART Boven de wijngaard
Trouwen in de wijngaard
KOOKWORKSHOP in de wijngaard
Nederlandse wijnen komen proeven
DINEREN aan lange tafels
WIJNGAARDTOUR met de 'pluktrein'
BEDRIJFSUITJE in wijngaard
Betuws Wijndomein in Gelderland
Prijswinnende Nederlandse wijnen uit de Betuwe

Betuwse Torentocht

Zaterdag 28 september  start al weer de 6e editie van de Torentocht, een eendaags wandelevenement. De tocht verbindt de vijf torens van het Oranjestadje Buren en de dorpen Erichem, Kapel-Avezaath, Kerk-Avezaath en Zoelen.

De Torentocht is een recreatieve tocht. De wandelaar kan bij elke deelnemende kerk uit verschillende routes kiezen en bepaalt zo zelf zijn afstand. De routes gaan merendeels over verharde wegen en  gedeeltelijk over particulier terrein: door verschillende boomgaarden, langs en door Betuws Wijndomein, over landgoed Zoelen en landgoed Thedingsweert. Het fruit geeft extra kleur aan deze unieke wandeltocht!

De start vanaf  8.30 u.  bij de  kerk in  Kapel-Avezaath, Kerk-Avezaath, Erichem, Buren en  Zoelen. Kom ook wandelen in de Betuwe! Netwerk van maar liefst 18 routes. De wandelaar bepaalt de route en de te lopen afstand! Vijf startlocaties!!!

Inschrijfkosten vanaf 13 jaar €5,- p.p via torentocht@kpnmail.nl. Elke wandelaar ontvangt bij inschrijving een leuke attentie. In elke kerk is er gelegenheid om even te rusten en iets te eten en te drinken. Door mee te lopen draagt de wandelaar bij aan het behoud van de vijf monumentale kerken.

Organisatie en informatie

De Torentocht wordt georganiseerd onder auspiciën van Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK) in samenwerking met de Protestantse Gemeente. Erichem, Kerk- en Kapel-Avezaath en Zoelen, en de Plaatselijke Commissies SOGK van Buren en Kerk-Avezaath. De Torentocht maakt deel uit van het landelijk wandelprogramma van de KWBN.

Tweets

Een kijkje in de kelder of de wijngaard maken? Op vrijdag 6 en zaterdag 7 december kan het! Er zijn nog plekken vr… https://t.co/6g8ba6G38t

‘Van snoeihout tot Kerstkrans' 6&7 december! #wijngaardevents #kerst2019 #homemadegifts @hofdameann https://t.co/Txy83MIdXp

@KokenOpHout zorgt voor originele kerstgeschenken verpakkingen. Wijnkistje met een fles LingeWit Cuvée en LingeRood… https://t.co/N99UaPHC0a

Activiteiten

Lunch of diner in de wijngaard (vanaf 15 personen)
Trouwen in de wijngaard
Kookworkshop
Rondleiding door de wijngaard
Workshop zelf wijnmaken
Wijnproeverij in de wijngaard, op kantoor of thuis
Klompenpad Errekomsepad door wijngaard