BALLONVAART Boven de wijngaard
Trouwen in de wijngaard
KOOKWORKSHOP in de wijngaard
DINEREN aan lange tafels
WIJNGAARDTOUR met de 'pluktrein'
BEDRIJFSUITJE in wijngaard

Prijzen voor onze wijnen!

Op 7 en 8 juli 2015 vond in Duitsland bij het Staatlichen Weinbauinstitut Freiburg het jaarlijkse wijnconcours “Best of Freiburger Piwis” plaats. Op deze keuring kunnen wijnen uit heel Europa deelnemen, welke gemaakt zijn van zogenaamde Piwi rassen. Piwi is een Duitse afkorting van “pilzwiderstandsfähigen Rebsorten” of te wel schimmeltolerante druivenrassen. Een aantal van deze schimmeltolerante en vroeger rijpende druivensoorten worden ook gebruikt op het Betuws Wijndomein.

De keuring in Freiburg is iets anders van opzet in vergelijking met een heel aantal andere wijnconcoursen. De wijnen worden in categorieën verdeeld, en per categorie worden de wijnen gekeurd door een onafhankelijke internationale jury. Per categorie wordt bepaald welke wijn het beste is, tweede wordt enzovoorts.

58De uitslag van de keuring is goed nieuws voor Betuws Wijndomein! In de categorie Johanniter wijnen, de grootste categorie, werd LingeWit Johanniter 2014 als beste wijn uitgekozen.  In de categorie mousserende wijnen, niet zijnde methode champenoise, werd LingeParel Wit als derde beoordeeld, en de LingeParel Rosé kreeg de eerste plaats!

Een resultaat waar we heel trots op zijn. Om dit goede nieuws te vieren hebben we een leuke actie bedacht. T/m 31 augustus hanteren we een speciale feestprijs voor een doos van 6 flessen van de LingeParel Wijnen voor maar 65 euro.

Andere wijnen kwamen, behalve uit Duitsland,  onder andere uit Denemarken, Oostenrijk, Italië, en Hongarije. De Piwi rassen worden inmiddels in meer dan 30 verschillende landen aangeplant. Het gebruik van Piwi rassen betekent een enorme innovatie binnen de wijnbouwwereld, en speelt in duurzame wijnbouw een belangrijke rol. Door gebruik van deze nieuwe rassen is de noodzaak van gewasbeschermingsmiddelen sterk afgenomen. In sommige jaargangen en bij sommige rassen kunnen bespuitingen tegen echte en valse meeldauw volledig achterwege blijven, een enorm pluspunt!

 

Tweets

We zijn vandaag om 10.00 uur geopend voor; Betuwse appeltaart met koffie of een glas verkwikkend water met… https://t.co/I0MoZSayQh

Moestuin/kruidentuin naast het WijnHuis bij de wijngaard! Wie heeft er nog een leuk stekkie? #workinprogress https://t.co/VsTQz9bTE7

Activiteiten

Lunch of Diner in wijngaard
Op maat arrangement, uw wensen of ideeën?
Wijnbeleving op locatie
Rondleiding door de Wijngaard en Wijnkelder