BALLONVAART Boven de wijngaard
Trouwen in de wijngaard
KOOKWORKSHOP in de wijngaard
DINEREN aan lange tafels
WIJNGAARDTOUR met de 'pluktrein'
BEDRIJFSUITJE in wijngaard

Prepluk Verjus

Verjus is onmisbaar in de keuken. Het verbindt culinaire kookkunsten op een wijnvriendelijke manier. De zuren in de verjus zijn voornamelijk appel - en wijnzuren. De zuurstructuur is het zelfde opgebouwd als die van wijn. Verjus haalt de smaken van je gastronomische kunsten omhoog en zorgt voor een mooie frizure balans.

Prepluk Verjus

Tijdens een zonnige middag in de wijngaard van het Betuws Wijndomein ontstond het idee om een nieuw product te ontwikkelen; Prepluk Verjus. Verjus komt van het Franse woord ver(t)jus, wat groen sap betekent. Verjus is een fris zuurtje voor in de keuken, gemaakt van de ‘groene oogst’. Deze eerste pluk start net voordat de druiven beginnen te kleuren en het suikergehalte van de druif stijgt. Het aantal trossen aan een druivenstok wordt altijd uitgedund.  De energie die in de bladeren wordt geproduceerd, door middel van fotosynthese, wordt verdeeld over minder trossen zodat deze beter rijp worden en krachtige aroma’s te krijgen. De druiven zijn tijdens deze eerste pluk zo klein en groen als erwtjes.  Ze worden met de hand geplukt, en daarna geperst. Het frizure groene sap gaat naar roestvrijstalen tanks waar het gekoeld stabiliseert.  Dit om gisting te voorkomen. Daarna worden verschillende prepluks gecuveerd. Vervolgens bottelen en pasteuriseren we de verjus. Door deze werkwijze is de verjus minimaal 2 jaar houdbaar.

Zowel Diederik als Arina hechten veel waarde aan duurzaamheid tijdens het werk in en rondom de wijngaard. Het gebruiken van de ‘groene oogst’ past helemaal bij hun visie. Ze willen zo veel mogelijk reststromen tot meerwaarde brengen. 

Goud & Rosé

Prepluk Verjus Goud is gemaakt van de eerste pluk van de typische Nederlandse druivenrassen Johanniter en Solaris. Het friszure sap heeft aroma’s van passie- en citrusfruit. Prepluk Verjus Rosé is gemaakt van Regent en Pinotin en heeft aroma’s van bosvruchten en heide kruiden. Verjus is onmisbaar in onze keuken. Het verbindt culinaire kookkunsten op een wijnvriendelijke manier. De zuren in de verjus zijn voornamelijk appel – en wijnzuren. De zuurstructuur is het zelfde opgebouwd als die van wijn. Hierdoor is het smakelijker om een verjus- wijn- foodpairing te maken. Ook zijn de zuren in verjus minder agressief als die in azijn en citroen. Verjus haalt de smaken van je gastronomische kunsten omhoog en zorgt voor een mooie frizure balans.

Wil je weten waar je onze Prepluk Verjus kan kopen? Stuur ons dan een e-mail info@betuwswijndomein.nl of kom langs op het Domein.

Tweets

Buren, wijnstad, weer een stapje verder! https://t.co/mNajgmTbwu

Volgende week zondag 27 mei presenteert het Betuws Wijndomein @BetuwseWijnen weer de nieuwste wijnen tijdens een ge… https://t.co/x4abSCfMf3

Het Betuws Wijndomein en de HEG zijn de eerste ondernemers die met een uitgebreid plan toestemming hebben gekregen… https://t.co/2Kw9eQe3dF

Activiteiten

Lunch of Diner in wijngaard
Op maat arrangement, uw wensen of ideeën?
Wijnbeleving op locatie
Rondleiding door de Wijngaard en Wijnkelder