BALLONVAART Boven de wijngaard
Trouwen in de wijngaard
KOOKWORKSHOP in de wijngaard
DINEREN aan lange tafels
WIJNGAARDTOUR met de 'pluktrein'
BEDRIJFSUITJE in wijngaard

Omroep GLD: oogst valt flink tegen

Wijnboeren in Gelderland klagen over een slechte oogst. Vooral in het westen van de provincie hangen er door de koude winter veel minder druiven aan de ranken. Diederik Beker van het Betuws Wijndomein wordt geïnterviewd.

ARNHEM – Wijnboeren in Gelderland klagen over een slechte oogst. Vooral in het westen van de provincie hangen er door de koude winter veel minder druiven aan de ranken. In februari was het heel koud en zijn veel knoppen bevroren, zegt Jan Oude Voshaar van Wijngaard de Wageningse Berg. De ‘reserve-ogen’ liepen volgens hem wel uit, maar die hebben veel minder trossen. Er komt dus minder wijn.

Kwaliteit lijkt in orde

De kwaliteit kan volgens Oude Voshaar nog meevallen. Wel moet er met het oog op het warme weer van de komende dagen snel worden geoogst. “Rijpe druiven kunnen gaan rotten.” “Wat ik nu in de netten heb zitten, is nog steeds goed. Ik hoop dat het een heel goede wijn wordt volgend jaar. Het glas is niet halfleeg, maar halfvol.”

Ook het Betuws Wijndomein in Erichem heeft veel minder druiven. Drie van de tien rassen gingen verloren. In de tien jaar dat de familie Beker de boerderij heeft, heeft ze dit nog niet meegemaakt.

Luister/kijk hier het interview

Tweets

Buren, wijnstad, weer een stapje verder! https://t.co/mNajgmTbwu

Volgende week zondag 27 mei presenteert het Betuws Wijndomein @BetuwseWijnen weer de nieuwste wijnen tijdens een ge… https://t.co/x4abSCfMf3

Het Betuws Wijndomein en de HEG zijn de eerste ondernemers die met een uitgebreid plan toestemming hebben gekregen… https://t.co/2Kw9eQe3dF

Activiteiten

Lunch of Diner in wijngaard
Op maat arrangement, uw wensen of ideeën?
Wijnbeleving op locatie
Rondleiding door de Wijngaard en Wijnkelder