BALLONVAART Boven de wijngaard
Trouwen in de wijngaard
KOOKWORKSHOP in de wijngaard
DINEREN aan lange tafels
WIJNGAARDTOUR met de 'pluktrein'
BEDRIJFSUITJE in wijngaard

Wandelevenement Torentocht

Zaterdag 30 september  start de 4e editie van het eendaags Wandelevenement Torentocht.

De tocht verbindt de vijf torens van Buren, Erichem, Kapel-Avezaath, Kerk-Avezaath en Zoelen.

Torens vormen al vele honderden jaren het karakteristieke beeld van de dorps- en stadsgezichten. Ze zijn het hart van dorp en stad. De  monumentale kerkgebouwen met die markante torens mogen daarom niet verdwijnen, of anders gezegd dienen te worden behouden! Door mee te lopen met de Torentocht draagt de wandelaar bij aan het behoud!

De Torentocht is een recreatieve tocht. De wandelaar kan bij elke kerk steeds uit verschillende routes kiezen en bepaalt dus zelf zijn/haar afstand. De routes gaan gedeeltelijk over onverharde paden van boomgaarden, wijngaard van het Betuws Wijndomein en landgoederen. In deze tijd van het jaar geeft het fruit extra kleur aan deze unieke wandeltocht!

Men kan starten tussen 9.00 u. tot 13.00 u. bij de kerk van Kapel-Avezaath, of Kerk-Avezaath, of Erichem, of Buren, of Zoelen. Inschrijfkosten €5,- p.p. en €2,- voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Bij de start ontvangt elke wandelaar een leuk presentje, tevens herinnering.

De Torentocht wordt georganiseerd onder auspiciën van Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK) in samenwerking met de Prot. Gem. Erichem, Kerk- en Kapel-Avezaath, Zoelen en de Plaatselijke Commissies SOGK van Buren en Kerk-Avezaath. De Torentocht maakt deel uit van het landelijk wandelprogramma van de KWBN.

Meer wandelingen in de Betuwe!

Tweets

Vandaag bier uit barrique i.p.v wijn

LingeWit Johanniter en LingeWit Sauvi drink je met Asperges! ‘Beste Nederlandse #Aspergewijnen’ gekozen!… https://t.co/o6nSUoVuCv

Echt lekkere wijn bij @hofhouding

Activiteiten

Lunch of Diner in wijngaard
Op maat arrangement, uw wensen of ideeën?
Wijnbeleving op locatie
Rondleiding door de Wijngaard en Wijnkelder